Friday 25 February 2011

vahepeal...

hunnik "õmmelust" kurikuulus lõng. 35 %beebikaamli villa ja 65% siidi. ideid?

seda salli sai ikka päevi kootud. ja müts. head soojad mõlemad:)



no ja mõned mütsid ka lastele juurde. vill, angoora.
uneriided. linane, vana pits.



sellisesse kotti pean kõik hädavajaliku ära mahutama, kui on vaja selga panna "väike must kleit".






tuleb sellest mis tuleb, ilus niisama ka vaadata :)













oli meestesärk, nüüd on poisi püksid. ja mulle see ruuduline ikka nii meeldib...just pükstena.



kokkuvõte:




valge linane on peaaegu otsas...no mis see 10 meetrit siis ära ei ole. vanast uus on ka tehtud. ja muidugi pidin jälle mingite pitside otsa komistama. siis...ostsin tooriku ja tegin sellest väikese piduliku märsi. katsetaud irl, ei kaotanud ära ega midagi, test edukalt läbitud :)









ja oma lemmik-lõngapoest lahkusin seekord küll kõige kallima lõngatokiga, mis on õnnestunud osta. hinda poes juures polnud, kassas natuke küll nuputasin, et mis siis nüüd arvega juhtus, aga tšeki pealt sain ilusasti teada, et 100 gr beebikaamlivilla ja siidi maksab 34 euri...no nüüd läheb küll aega, enne kui suudan välja mõelda, mida luksuslikku sellest teha.


ja nüüd vist asun jälle ehete kallale ;)






Monday 14 February 2011


peaks vist hakkama lasteraamatu kirjutamise peale mõtlema, kodus on head materjali küll.

sonja eilse päeva saavutused:

1. määris mu huulepalsami ilusasti laiali raamatutele, mõnele mänguasjale ja põrandale. tops tühi. koristada seda oli karm...

2. torkis muru terava pulgaga ilusti auke täis, sest "vihmaussidele on vaja auke teha, kustkaudu nad välja saaksid tulla"

3. laotas 17 trepiastet kenasti sokke täis

4. kindlasti peitis mõned võileivad mõnda heasse peidukohta...aga seekord mitte kapi alla, seda kohta ma juba tean.
5. aiamööbel on akvarellmaalingutega kaunistatud.

jne, jne, jne. või peaks lihtsalt hakkama üles kirjutama. ja iga päev.

ei, lastega juba igav ei hakka ;)

Sunday 13 February 2011

kätised. vaja veel viimistleda.


kümne tugriku eest vana asja.


roheliste pükste tagumine pool. teiste kangas piilub servast.



pitsid pestud ja kandmata särgid ümber vormistatud lapsele suvepüksteks. linane, linane puuvillasega, miks mitte. ja väga lihtne, ei pea tagumikutaskuid õmblema ega midagi, selleks sobivad triiksärgi esipooest lõigatud tükid koos rinnataskutega. need mitukümmend meetrit linast, mis 2 aastat tagasi eestist kaasa ostsin, kavatsen seekord suveriieteks teha, eelmine suvi jäin nii hilja peale et jäigi tegemata.




ehted said ka enamus pildistatud, ja juba koguneb ka uut materjali juurde...




wii ostmine võis viga olla...üks õhtu tennist ja vibu, ning parem käsi mitu päeva valus justkui oleks mingit sporti teinud... viltimine jääb lähiajal ikkagi ära. õmblen parem.

Sunday 6 February 2011


ja jätkub tavaline rutiin. aga. nüüd on lisandunud ka õmblemine, pole ammu teinud ja enam ei kannata oodata. see tähendab jällegi seda, et söögilaud on kaetud masinate, pitsi ja kangastega, sööma peab kuskil mujal järelikult. ehetetegemine seisab, pole kuskile panna ja kullatud konksud ka otsas... pildistada ei saa juba pikemat aega, õues on nii tugev tuul et viib kõrvad peast ja toas pole piisavalt valgust. et ootan paremaid ilmu.

vanaaegsed pitsid hakkavad otsa lõppema, käisin täna vanakraamiturul, mis selgub on iga kuu esimesel pühapäeval woluwe-st-lamberti väljakul, ja saingi miskit. hais on muidugi ka kaasa antud, nüüd peab pitsid läbi pesema. isegi mütsiklotsid olid olemas, paraku liiga väike suurus, 54. otsingud jätkuvad. vaja oleks 56 ja 60, aitaks hästi. ja ega alla 60 tugriku pakkumisi pole, sellega peab siis arvestama.

tekkis siin nõudmine kooliaegsete tööde järele, suutsin tuvastada vaid 2 moejoonistust, ülejäänud olen kas laiali kinkinud või ära visanud, loomulikult. kui see sobib, siis on ok, aga ega ausalt öeldes mind väga ei huvita. peale viimast eestis toimunud näituseasja ja sellega seotud jama, ma ei tahagi kuskil osaleda. iseasi, kui ise teeks. aga niimoodi kaugelt saata ja loota, et keegi su eest viitsib natuke sipelda, see ei toimi ikka. see roosa kübar, pilt siis, vbl rändab eestisse.